Handelsbetingelser og privatlivspolitik


Levering

Levering er gratis og leveringstiden er 2-5 hverdage.

Vi behandler din bestilling så hurtigt som muligt og du vil modtage en e-mail med ordrebekræftelse/forsendelsesbekræftelse, så snart vi har afsendt din bestilling.

Din vare sendes med PostNord som pakke med omdeling til den indtastede adresse. Det er ikke muligt at få din vare sendt direkte til et posthus eller en pakkeboks.


Fortrydelsesret

Der er 14 dages fortrydelsesret på alle køb. Dog er der ikke fortrydelsesret på mad og billetter.

Hvis du har taget varen i brug, ud over hvad der er nødvendigt for at konstatere varens art, egenskaber og den måde den fungerer på, forbeholder vi os retten til, efter en konkret vurdering i hvert tilfælde, at reducere tilbagebetalingen eller lade tilbagebetalingen helt bortfalde.


Returnering

Ønsker du at sende en vare retur, skal du udfylde den vedlagte returseddel og sende varen til nedenstående adresse.

ENIGMA Butik
Øster Allé 1
2100 KBH Ø
Danmark

Du kan også bytte og returnere din vare i vores fysiske butik på Øster Allé 1, 2100 København Ø. Husk at medbringe din ordrebekræftelse/leveringsbekræftelse/faktura/kvittering for betaling.

Der er mulighed for at få sat byttemærke på varer købt hos ENIGMA Butik, så modtager kan bytte varen i vores fysiske butik uden ordrebekræftelse eller kvittering. Vi tilbyder ikke ombytning af varer, hvis du sender en bestilling retur, men refunderer beløbet til det anvendte betalingskort og du vil derefter kunne placere en ny bestilling.


Reklamationsret

Du har altid 2 års reklamationsret fra den dag, du modtager din vare. Du skal dog reklamere indenfor rimelig tid, hvilket er indenfor 2 måneder efter at du har konstateret fejlen eller manglen.

Du kan altså reklamere over dit køb, hvis du finder fejl og mangler ved varen, der ikke skyldes slid eller forkert brug.


Forbehold

ENIGMA Butik tager forbehold for tastefejl, prisfejl, udsolgte/udgåede varer samt leveringssvigt fra vores leverandører. Ved produkter med særlige leveringsvilkår vil disse være oplyst på produktsiden for de pågældende varer.

Du skal være 18 år for at handle hos ENIGMA Butik.


Betaling

Købesummen trækkes på dit betalingskort, når din bestilling er afsendt. (Modtager kunden kvittering for betaling?)

Alle priser er DKK og inkl. 25% moms.

Når du handler hos ENIGMA Butik, kan du betale med følgende betalingskort:

  • VISA/Dankort

  • VISA

  • Mastercard

  • Union Pay

  • JCB

  • American Express

 


Privatlivspolitik


1. Generelt

1.1. Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvorledes ENIGMA indsamler og behandler oplysninger om dig.

1.2. Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via ENIGMA’S hjemmeside, www.enigma.dk ("Hjemmesiden").

1.3 ENIGMA er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til ENIGMA kan ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7.


2. Hvilke personoplysninger indsamler vi, til hvilke formål og retsgrundlaget for behandlingen

2.1.  Når du besøger Hjemmesiden, kan vi automatisk indsamle oplysninger om dig og din brug af Hjemmesiden, fx om hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger på Hjemmesiden, din IP-adresse, herunder din netværkslokation, og informationer om din computer.

2.1.1  Formålet er at optimere brugeroplevelsen og Hjemmesidens funktion, samt foretage målrettet markedsføring, herunder retargeting via Facebook og Google. Denne behandling af oplysninger er nødvendig for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre Hjemmesiden samt vise dig relevante tilbud.

2.1.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

2.2.  Når du køber et produkt eller kommunikerer med os på Hjemmesiden, indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver, fx navn, adresse, e-mailadresse, telefonnr., betalingsmåde, oplysninger om hvilke produkter du køber og eventuelt har returneret, leveringsønsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget.

2.2.1 Formålet er, at vi kan levere de produkter, du har bestilt og i øvrigt opfylde vores aftale med dig, herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere. Oplysninger om dine køb kan vi også behandle for at overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab .Ved køb indsamles IP-adressen med det formål og for at varetage vores interesse i, at kunne forhindre svig.

2.2.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra b, c og f.

2.3.  Når du tilmelder dig til vores nyhedsbrev, indsamler vi oplysning om dit navn og e-mailadresse.

2.3.1  Formålet er at varetage vores interesse i at kunne levere nyhedsbreve til dig.

2.3.2  Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

2.4  Når du tilmelder dig vores kundeklub (Min konto), bliver du bedt om at oplyse fx navn, adresse, fødselsdato, e-mailadresse og telefonnr., dine præferencer og interesser m.m. Udover navn, adresse og e-mailadresse vælger du selv hvilke oplysninger du vil give os. Derudover indsamler vi oplysninger under dit medlemskab om din brug af kundeklubbens fordele, konkurrencer du deltager i m.m. Vi sammenholder disse oplysninger med andre oplysninger vi har om dig, herunder oplysninger om, hvad du har købt og eventuelt returneret.

2.4.1  Formålet er at kunne administrere dit medlemskab og levere dig de ydelser og tilbyde dig de fordele, der er forbundet med medlemskabet af kundeklubben, samt for at varetage vores interesse i at kunne sende nyhedsbreve og foretage målrettet markedsføring.

2.4.2  Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra b og f. Du vil ved tilmeldingen blive bedt om at give særskilt samtykke til elektronisk markedsføring.


3. Modtagere af personoplysninger

3.1  Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker videregives til PostNord eller en transportør, der forestår leveringen af de købte varer til dig.

3.2  Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af Hjemmesiden, udsendelse af nyhedsbreve samt målrettet markedsføring, herunder retargeting, samt til din bedømmelse af vores virksomhed og produkter. Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.


4. Dine rettigheder

4.1 Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger skal vi, som dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder.

4.2 Indsigtsretten

4.2.1 Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer.

4.2.2 Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning til museum@enigma.dk. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den du giver dig ud for at være.

4.3 Retten til berigtigelse

4.3.1 Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os, så oplysningerne kan blive korrigeret.

4.4 Retten til sletning

4.4.1 I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, fx hvis du tilbagekalder dit samtykke og vi ikke har et andet retsgrundlag for at fortsætte behandlingen. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendig, fx for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

4.5 Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring  

4.5.1 Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, fx hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte.  

4.6 Retten til dataportabilitet

4.6.1 Du har i visse tilfælde ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

4.7 Retten til indsigelse

4.7.1 Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, med henblik på direkte markedsføring, herunder den profilering der foretages for at kunne målrette vores direkte markedsføring.

4.7.2 Du har endvidere til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser jf. pkt. 2.1 og 2.3.

4.8 Retten til at tilbagekalde samtykke

4.8.1 Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger, herunder til den profilering, der foretages af dig som modtager af nyhedsbrev. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os på museum@enigma.dk.

4.9 Retten til at klage

4.9.1 Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K over vores behandling af dine personoplysninger. Klage kan blandt andet indgives på mail dt@datatilsynet.dk eller telefon 3319 3200.

5. Sletning af persondata

5.1 Oplysninger indsamlet om din brug af Hjemmesiden jfr. pkt. 2.1. slettes senest, når du ikke har gjort brug af Hjemmesiden i 1 år.

5.2 Oplysninger indsamlet i forbindelse med din tilmelding til vores nyhedsbrev slettes, når dit samtykke til nyhedsbrev trækkes tilbage, medmindre vi har et andet grundlag for behandling af oplysningerne.

5.3 Oplysninger indsamlet i forbindelse med køb du har gennemført på Hjemmesiden jfr. pkt. 2.2 vil som udgangspunkt blive slettet 3 år efter udløbet af det kalenderår, hvori du har foretaget dit køb. Oplysninger kan dog gemmes i længere tid, hvis vi har et legitimt behov for længere opbevaring, fx hvis det er nødvendigt for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nødvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.

6. Sikkerhed

6.1 Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges.

6.2 Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.

7. Kontaktoplysninger

7.1 ENIGMA er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via Hjemmesiden.

7.2 Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til denne Persondatapolitik eller ønsker du at gøre brug af en eller flere af dine rettigheder beskrevet i pkt. 4, kan du kontakte:


ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation

Øster Allé 1

2100 København Ø

Telefon 3341 0900

E-mail: museum@enigma.dk


8. Ændringer i Persondatapolitikken

8.1 Såfremt vi foretager ændringer i Persondatapolitikken, vil du blive orienteret om dette ved dit næste besøg på Hjemmesiden.

8.2 Hvis du har tilmeldt dig vores kundeklub, vil du blive orienteret om ændringerne i politikken ved udsendelse af information til din registrerede e-mailadresse.


Kontakt

Har du spørgsmål er du altid velkomment til at kontakte vores venlige og imødekommende personale.

Tlf.: +45 3341 0900

E-mail: museum@enigma.dk

CVR: 19286592